6 gode tips til en god hverdag

VÆR SOCIAL

Prioritér tid med dine nye studiekammerater. Engagér dig i det sociale liv i og uden for studiet. Hold fri med god samvittighed.

BLIV MEDLEM AF EN LÆSEGRUPPE

Det giver faste rammer for læsningen og giver muligheder for at dele tanker og erfaringer.

PLANLÆG DIN TID

Lav fx et ugeskema, hvori du planlægger dine undervisningstimer, din læsetid, dit studiejob og måske træningstid og kaffeaftaler.

ACCEPTER AT TING TAGER TID

Tillad dig selv at være ny, og forvent ikke at have det fulde overblik fra starten. Du er kommet for at lære noget, og ikke for at være ekspert fra start.

DU VIL OPLEVE UDFORDRINGER

Det kan give et vildt rus at starte på drømmeuddannelsen. Bliv ikke forskrækket hvis du til tider føler dig ensom, eller at det faglige er svært. Følelser kan svinge – det ene øjeblik føler du dig fri, og det næste øjeblik føler du dig fortabt. Begge dele er naturligt.

ENGAGER DIG SOCIALT

Det hjælper at prioritere dine medstuderende og deltage i de sociale. Meld dig fx til en fritidsaktivitet, meld dig ind i campusrådet eller bliv aktiv i fredagsbaren.

Når hverdagen er svær

Vi kan alle støde på udfordringer i hverdagen, der kræver, at vi får støtte eller hjælp. Vær aldrig bange for at række ud til venner, familie eller professionelle – som regel bliver problemerne mindre, når du deler dem med andre.

Det kan for nogen kræve stort mod at søge råd og sparring, men det er vigtigt at gøre, hvis du har bruge for det.

Studenterrådgivning - Gode råd og redskaber

Er du i tvivl om dit studievalg? Kan du ikke gennemskue de gode studieteknikker? Eller skal du på barsel eller orlov? Studenterrådgivningen har på deres hjemmeside skabt et overblik over alle de udfordringer, du kan støde på som studerende. Find svar og redskaber til dit gode studieliv hos Studenterrådgivningen!

Læs mere her

Vi lytter gerne i Haderslev Uddannelsesvejledning

Det kan være rart at få et andet perspektiv på, hvis man går og bøvler med fx uddannelsesvalg eller andre private ting. Du er meget velkommen til at kontakte Haderslev Kommunes uddannelsesvejledere. Vi er klar til at lytte og vejlede dig videre fra det sted, du står lige nu.

Vi vejleder til og med det 24. år, og er du forælder til en ung under 18 år, er du også velkommen til henvende dig hos os.

Find kontaktinformation her

Kontakt headspace

Intet er for stort eller småt for headspace. De er til for dig!

Er du mellem 12 – 25 år, og har du brug for nogen at tale med,
så tag kontakt til headspace. Du kan tale med dem gratis og anonymt.

Læs mere her

Sådan støtter du som forældre

Uddannelsesguiden er en landsdækkende vejledningsportal til både unge, fagporfesionnelle og forældre. Som forældre kan man få gode råd til at støtte, når dit barn skal vælge ungdomsuddannelse, eller hvis ens barn ønsker at vælge om.

Læs mere her